Konferens i SÄRNA - GRÖVELSJÖN - FEMUNDSMARKA – En riktig "gränslös" fjällvildmark där Naturreservaten och Nationalparkerna avlöser varandra - på bägge sidor gränsen!

Pris/offertförfrågan

Välkommen till södra fjällvärldens ”närmaste” riktiga fjällvildmark och mest högalpina område: Grövelsjö-Elgåfjällen.

Grövelsjö-Elgåfjällen är gränsfjäll längst upp i nordvästra Dalarna och Berg & Dahl erbjuder ”gränslösa” konferenser och aktiviteter i den härligaste fjällvildmark på bägge sidor om riksgränsen – sommar som vinter.

Massor av höga fjäll och storslagen natur. På norska sidan finns toppar upp mot 1.800 m.ö.h. Här vid vägens slut börjar den riktiga fjällvildmarken. Mil efter mil med orörd fjällnatur och otaliga fjäll och vattendrag. Naturreservaten och nationalparkerna avlöser varandra både på svenska och norska sidan. Området är Nordens ”rentätaste” och alla de stora rovdjuren finns i området. Här finns även Sveriges sydligaste sameby – och i många av våra program deltar samer på ett eller annat sätt. I vissa samarbetsprogram deltar våra grupper i samernas praktiska arbete på fjället!

Tryggt • Proffsigt • Enkelt • Prisvärt

NATURMEDICIN

Berg & Dahls fjällprogram är riktiga naturmediciner när de är som allra bäst!
Ladda med Berg & Dahls naturmedicin och återvänd till vardagen lite lyckligare och styrkta till kropp och själ. Stor eller liten dos? Välj själva.

Natur och äventyr är mina favoriter.

Det är fantastiskt kul att personligen få dela med mig av mina upplevelser. Jag sätter ihop programmen för att ge din grupp bästa ”get-together-möjligheterna” och naturupplevelserna. Dessutom lite utanför de vanliga turiststråken. Ett fjälläventyr med Berg & Dahl har både deltagare och företag glädje av länge! Jag törs påstå att det blir minnen för livet.

Det här är härligt vilda trakter där jag upplevt många äventyr, både egna och med grupper genom åren. En stor del av mitt liv har jag haft stuga i dessa trakter och är fortfarande lika fascinerad av denna vackra vildmark. Jag delar gärna med mig av mina guldkorn!

BOENDE – lite som fjällen var förr

Vi har valt boende för att ge den rätta fjäll- och vildmarksatmosfären (lite som fjällen var förr).

Boendet är helt beroende på program.

I ”Gränslöst Fjälläventyr” (sommarprogram) bor vi i riktigt härliga gamla fjällgårdar både i Sverige och Norge. På svenska sidan i Knappgården med 48 bäddar och på norska sidan i Femund Fjellstue med 50 bäddar.

I våra vinterprogram med upplevelseprogrammen ”Fjällexposé” och ”Äventyrsskidåkning” bor vi oftast på fjällklassikern Grövelsjöns Fjällstation som har hela 300 bäddar. Grövelsjöns Fjällstation
är Krav- och Svanenmärkt och erhöll Grand Travel Awards Ekoturismpris 2003. Fjällstationen har fantastisk utsikt över den norska fjällvärlden.

HYRA HELA FJÄLLSTATIONEN

Har du en större grupp finns möjlighet att hyra hela fjällstationen vissa lågsäsongsveckor. Det är något speciellt att vara till fjälls då. Vildmarken blir mer påtaglig och det finns snö från mitten på oktober till mitten av maj. Passar perfekt för vårt Fjällexposé-program.

Storsätra Fjällhotell och Lövåsgården är två andra bra och trevliga fjällhotell i området. Båda har rätt ”fjällcharm” och bra konferensmöjligheter. Lövåsgården har dessutom egen skidlift med ett par bra backar för tävlingar och telemarkträning.

Mörkerorientering med aktivitetskontroller

På Lövåsgården ordnar vi även en kul, ”äventyrlig” och lärorik mörkerorientering med aktivitetskontroller och avslutningsfest i fjällstugan med samisk viltbuffé.

KONFERENS

Ex. Knappgården och Elgå Fjellstue våra två härliga fjällgårdar har båda konferensrum för 50 personer. Grövelsjöns Fjällstation tar 120 personer i sin största sal.

AKTIVITETER-SOMMAR

- Gränslöst Fjälläventyr

med guidat ädelfiske, vacker guidad fjällvandring i de härligaste av fjällmiljöer på svenska eller norska sidan och härlig vildmarkspaddling i kanten av Gutulia Nationalpark i Norge.

- Fjällvandringar

Guidad fjällvandring på svenska eller norska sidan. Vi lovar dig att detta ger mersmak. Så gott som alla vi tagit med hit upp återkommer med familj eller kompisar.

- Sommarfjäll för större grupper

Vi sätter ihop ett specialprogram anpassat efter din grupp och antal dagar och konferenstimmar.

- ”Fjäll-Robinson” Sverige-Norge

Exklusiv samarbetsövning i väglöst land. Ni får jobba i tältlag, sova i små- eller jättekåtor vid en fjällsjö eller brusande älv – och laga mat, baka bröd, bygga förläggning, skaffa bränsle, lösa uppgifter på fjället och umgås i den vackraste av miljöer. OBS! Passar det tidsmässigt får grupperna delta i samernas arbete.

”Överträffade våra vildaste förhoppningar”
Att nå samma resultat att få ihop en fungerande grupp av 30 nyanställda på traditionellt sätt, hade kostat stora pengar, och inte minst tagit mycket lång tid”.
– Sa en av våra nöjda kunder_.
(Övning i väglöst land, norska fjällvärlden, med Berg & Dahl”)

TIPS - LISSABON

KONFERENS OCH AKTIVITETER I LISSABON

I en annan tid – en annan värld!
Lissabon är en av Europas charmigaste huvudstäder där tiden på sina ställen mer eller mindre stått stilla de senaste hundra åren.

Var passar det bäst att möta våren på om inte i Europas varmaste huvudstad.

Ljus, öppen, full av liv, men utan trängsel öppnar lilla Lissabon famnen och erbjuder upplevelser som ni har svårt att hitta i någon annan huvudstad.

Lissabon är en stad som många besökare gärna återvänder till, gång efter gång.

Berg & Dahl har Portugal som sin specialitet sedan nästan 20 år, Så vem passar bättre som er guide på er konferensresa till Lissabon än Berg & Dahl.
Läs mer…