Aktiv KONFERENS I TYRESÖ - nära Stockholm – Konferera i unika naturmiljöer efter en av Mellansveriges mest spännande vattenvägar

Pris/offertförfrågan

Dela den här sidan

FYRA SPÄNNANDE KONFERENSANLÄGGNINGAR i TYRESÖ - NÄRA STOCKHOLM
Annorlunda konferensanläggningar i unika miljöer för miljövänlig konferens, nära kulturen och naturen.

B&D ERBJUDER Konferens - Aktivitet - Lunch – Middag (övernattning) i spännande miljö. PRIS: beroende på gruppstorlek och innehåll. Begär offert.

KUMLA HERRGÅRD – RUNDEMARS VILDMARKSGÅRD – LILLA TYRESÖ
Bara 30-40 minuter från Stockholms city möter dig unika konferensmiljöer som du inte trodde fanns så nära Stockholm. Här kan ni konferera och ordna företagsaktiviteter i för Mellansverige unika miljöer. Ute i vårt vilda naturreservat och nationalpark saknas varken vackra sjöar, tjärnar, åar, forsar eller urskog.

Kostnadsfria visningsresor
Kontakta oss gärna för en kostnadsfri visningsresa till området och konferensanläggningarna.

Du hittar mycket information om både anläggningar och kringaktiviteter i bildspelet ovan. ”Snabb-bläddra” genom att klicka på stora bilden. Enstaka bilder väljer du från ”tumnaglarna”. Programförslag hittar du i länklistan th.

KONFERENSKUMLA HERRGÅRD – Tyresö

Herrgården har anor ifrån 1600-talet och ligger på en höjd ovanför sjön Drevviken mitt i ett pittoreskt villaområde. På sommaren kan man avnjuta måltiden i den mysiga trädgården nedanför den ståtliga byggnaden och varför inte ta ett dopp nere vid sandstranden som ligger strax nedanför herrgården.

KONFERENSLOKALER: Flera lokaler med plats för upp till 80 pax
GRUPPRUM: Ja – flera
TA SIG HIT: Turistbuss, kommunal buss eller egna fordon.
RESTID: Ca 30 minuter med buss från Stockholms city
ÖVERNATTNING: Nej (Lilla Tyresö)

AKTIVITETER: Kanotsafari/orientering
TIPS: Konferera fram till lunch (eller något senare) välj sedan någon av våra paddlingsaktiviteter.

KONFERENSRUNDEMARS VILDMARKSGÅRD – Tyresö

- Så nära, men ändå så långt borta! - Gården ligger i ensamt majestät i väglöst land på en liten höjd med utsikt över Rundemarsviken i Tyresö naturreservat/nationalpark. Gården har anor från 1300-talet. Nuvarande gårdens äldsta del är från mitten av 1800-talet och den yngsta från 1920-talet.

Rundemars Gård drivs i dag som en liten privat hästgård med enkel bondgårdsatmosfär. Ni når Rundemars Vildmarksgård via en vacker vandring över forsarna vid Nyfors. Vandringen från parkeringen vid Nyfors tar 15 minuter. Ni kan också välja att komma via kanot, se kanotsafari/orientering). Det finns en liten dålig och låst ”bomväg” genom Nationalparken ut till gården för transport av förnödenheter samt rörelsehindrade.

KONFERENSLOKALER: Storstugan rymmer 17 pax vid bord och 25 vid biosittning. Jättekåtan rymmer 40 pax
GRUPPRUM: Ja
TA SIG HIT: Turistbuss, kommunal buss eller egna fordon.
RESTID: Ca 30 minuter med buss från Stockholms city + ca 15 minuters vandring över forsarna.
ÖVERNATTNING: Nej. (Lilla Tyresö)

AKTIVITETER: ”prova-på-ridning” äventyrsridning för de redan frälsta, kanotsafari/orientering, femkamper, skyttetävlingar, matlagning/kockdueller, naturstig i reservatet med natur-, kultur- miljöfrågor och problemlösningar, (eller företags/kursanpassade frågor/problemlösningar. - Sommarfest med högsta mysfaktor! På Rundemars Vildmarksgård ordnar vi härliga vår-/sommar-/höstfester med mysiga middagar med underhållning runt brasorna på bergsaltanen.
Läs mer om kockdueller på Rundemar

LILLA TYRESÖ – NOTHOLMEN

L:a Tyresö ligger vackert mellan Follbrinkströmmen, Kalvfjärden och Tyresö Slott. Platsen har gamla anor. En gång för länge sedan, närmare bestämt under senare hälften av 1400-talet, byggdes Tyresöhus, en borg i sten, på kullen där Lilla Tyresö idag ligger. Kullen var då en ö.
Borgen brann ner 1613. På 1880-talet uppfördes en rättarbostad på den gamla borggrunden. Rättarbostaden kallas numera Prinsvillan.

Av de byggnader som finns idag på Lilla Tyresö är Lakejvillan den äldsta. Prinsvillan och Handelsboden har byggts senare. De två senare byggnaderna uppfördes som förvaltarbostad och handelsbod för de anställda på Tyresögodset och för människor i trakten.

Prinsvillan Prins Eugens sommarbostad
I slutet av 1800-talet hyrde vänner till Prins Eugen den gamla förvaltarbostaden Lilla Tyresö av markis Lagergren, som var ägare av Tyresö Slott.
Från 1894 och fram till 1912 hyrde prins Eugen Lilla Tyresö som sommarbostad. Här träffade han varje sommar sina konstnärsvänner.
På Tyresö målade han sitt kanske mest kända konstverk, ”Molnet”.
Lilla Tyresö består idag av Prinsvillan, Handelsboden och Lakejvillan.
Den äldsta byggnaden, Lakejvillan, används idag som reception och turistbyrå. Den gamla Handelsboden är ombyggd till övernattningsdel. Prinsvillan är gästgiveri, med fem fantastiska dubbelrum med stilfulla möbler och konferensrum.

Notholmen
Ett mindre annex, Fiskarbostaden, finns på ute Notholmen, som har förbindelse med Slottsparken via en bro. En ca 7-10 minuters vacker promenad genom slottsträdgården tar er dit.

KONFERENSLOKALER: Prinsvillan tar max 40 pax vid biosittning. Notholmen/Fiskarbostaden 12 pax vid bord i köket.
Närbelägna Bygdegården tar 130 pax i biosittning.
GRUPPRUM: Ja
TA SIG HIT: Turistbuss, kommunal buss eller egna fordon.
RESTID: Ca 30 minuter med buss från Stockholms city
ÖVERNATTNING: 54 bäddar i flerbäddsrum Notholmen inkluderad
AKTIVITETER: Företagsfest med ert eget Sommar-OS på Sveriges vackraste OS-arena!

Fest och hålligång bara 30 minuter från Stockholm city!
Få platser i landet kan erbjuda så enastående möjligheter att anordna ett sommarevent av detta slag som området runt La Tyresö. Det gäller både tävlings-/aktivitetsmässigt som det natursköna läget.

”OS-Arenan” ligger mycket bra till även åskådarmässigt
Alla som inte deltar i just den gren som genomförs kan vara med och heja fram sitt lag.

Läs mer om våra aktiviteter… AKTIVITETSMENY

Läs mer om kockdueller på Matlagning/kockdueller

PRISER
Gå till Offertförfrågan

Tryggt • Proffsigt • Enkelt • Prisvärt

TILLBAKA TILL SIDAN SKÄRGÅRD

Kockdueller-matlagning

KOCKDUELL, MATLAGNINGSPROGRAM”.

-Få saker är så trevligt som att laga mat tillsammans.
Här jobbar även rätt stora grupper i matlag och skapar hela menyer inklusive brödbak utifrån fantasifullt ihopplockade ”skafferi- och kyllådor”.
Koppla av från konferensarbetet med bland det trevligaste man kan göra tillsammans.

Läs mer på