MADEIRA - Konferens med äventyrliga sommaraktiviteter - året runt! Lite längre bort, mer exotiskt, mer äventyr!

Pris/offertförfrågan

Dela den här sidan

MADEIRA - Konferens och sommaräventyr - året runt! Lite längre bort, mer exotiskt, mer äventyr!

MADEIRADEN GRÖNA ÖN – DÄR DET MESTA ÄR ANNORLUNDA.

Madeira är en bergig men fantastiskt grön ö som praktiskt taget står i blom året om. Madeira har milt klimat som mest liknar svensk högsommar, det gör Madeira till det perfekta vinterresmålet för oss lite aktivare nordbor. Ingen annanstans i ett land som tillhör Europa kan du uppleva så spännande och vackra vandringar i ett så härligt klimat. Visserligen är sandstränderna få men de flesta hotell har fina sydvända pooler med havsutsikt precis som vårt hotell.
Läs mer under ”aktiviteter” längre ner på sidan.

GEOGRAFISKT TILLHÖR MADEIRA AFRIKA
men är en autonom del av Portugal. Madeira ligger mitt ute i Atlanten cirka 70 mil väster om Nordafrika och cirka 100 mil från Portugal. Befolkningen uppgår till cirka 270 000 invånare, varav cirka 130 000 bor i huvudstaden Funchal, som också är den enda större staden.

MADEIRA ÄR EN VÄNLIG OCHKER PLATS
Maderianerna är vänliga och hjälpsamma och i huvudstaden Funchal klarar man sig oftast bra med engelska. Brottsligheten är låg på Madeira som så ofta på öar, även om man naturligtvis bör iaktta samma försiktighet som här hemma i Sverige. Sjukvården håller samma höga standard som vilken svenskt stad av normalstorlek som helst. Har du med dig ditt ”European health insurance card” (som du beställer från försäkringskassan) så har du samma
sjukvårdskostnader som hemma om något mot förmodan skulle hända.

FUNCHAL, den lilla huvudstaden (den enda riktiga staden på ön) bjuder på ett pulserande tempo med spännande affärer, krogar, bad, madeiravinprovningar, nöjesliv och inte minst Funchals stora marknad som är ett färgsprakande livligt äventyr i sig. Här finns det mesta från kött-, fisk- och växtriket. Upplev, se, känn, dofta!

VACKER BLOMMANDE VILDMARKNTAR MELLAN KONFERENSPASSEN
Runt hörnet väntar vildmarken med levadavandringar (levador= små vattenkanaler som slingrar sig ner från bergen) med böljande terrassodlingar, branta stup, små byar och bondgårdar i väglöst land. Bara utsikten och picknicken med lantbröd, färsk frukt och grönsaker brukar vara vandringen värd.

Att njuta av vandringspicknicken och den otroliga utsikten och sedan sträcka ut sig i gräset är en verklig höjdare! Berg & Dahl tar er bortom turiststråken, dit charterarrangörernas grupper oftast inte hittar. Naturligtvis går ni säkert på vandringarna. Vi har kunniga guider och gruppanpassar alla vandringar och utflykter.

Är ni en lite tuffare grupp erbjuder vi exotiska bergs-/toppvandringar som saknar sin motsvarighet i Europa.

MARA DE LOBOS - ”Vargarnas by”.

Ett besök i fiskebyn Câmara de Lobos är väl nästan ett måste. Perfekt för en långlunch mellan konferenspassen om ni inte föredrar Berg & Dahls samarbetsövning ”Uppdrag Camara de Lobos”.
Câmara de Lobos – är en typisk maderiansk fiskeby. Den tilltagande ”rikedomen” i Funchal har inte riktigt nått hit ännu, även om förhållandena i byn förbättrats avsevärt de senaste åren. (”Vargar” är i detta fall en sälart).

Husen klättrar längs bergväggarna, måsarna svävar i luften,

fiskarbefolkningen sysslar med sina båtar och fiskeredskap. Man samlas i små grupper på barer och kaféer för att diskutera nattens fiske, fotboll eller spela ett parti kort. (Ett populärt kortspel heter faktiskt ”Svensk”).

Fiskebyn Câmara de Lobos är en av öns lite fattigare byar som så ofta fiskebyar är
Ändå får man säga att byn och byborna fått det betydligt bättre de sista åren. Man ser sällan tiggare och folk är vänliga och trevliga här precis som den övriga befolkningen på ön.
När vi började verksamheten på ön för 20 år sedan såg de fattigaste delarna ut som man kan tänka sig man bodde på medeltiden. Husen var delvis insprängda i berget och hade ett eller två rum. Många sov på golven och man levde ute på de smala gatorna som klängde sig fast ovanför havets brusande vågor. Ungarna lekte, man tvättade, lagade mat och umgicks ute på den smala gatan. Man skämdes när man gick där. Inte för deras fattigdom utan för att vi hade fräckheten att gå genom deras ”vardagsrum” utan att egentligen ha lov till det! I dag är de flesta av dessa hus rivna och ersatts av promenadstråk och en park.

Camara de Lobos är huvudcentrum för fisket på Madeira.

I generationer har Madeiras fiskare, speciellt de från Camara de Lobos, trotsat Atlantens vågor och givit sig ut med sina små båtar. Mest för att fånga den svarta svärdfisken, ”espada” som är en traditionell delikatess på Madeira och som serveras på så gott som alla restauranger utmed kusten. Espada är en djuphavsfisk som fiskas med linor på över 1500 meters djup, under kvällar och nätter.

LÅT OSS GÖRA EN ANNORLUNDA INRAMNING TILL ER KONFERENS

Efter alla år med resor till Portugal, Lissabon och Madeira törs jag påstå att vi blivit riktiga Portugalspecialister. Det gäller inte mist Madeira som blivit min personliga favorit! Efter mångårig verksamhet här på ön vet vi var guldkornen finns. Jag har valt ut de bästa vandringarna och skapat härliga aktiviteter för våra grupper. Allt för att göra er Madeirakonferens till ett minne för livet – förutom en bra konferens förstås.

Till Madeira följer jag ofta själv med som reseledare om jag kan. Jag älskar ön, klimatet, maten, invånarna och vandringarna.

Jag kommer gärna kostnadsfritt till ditt företag och berättar mer i ord och bild, diskuterar era behov gällande konferens och aktivitet/er som skulle passa just er grupp. Du kan också beställa vår kostnadsfria DVD-information om Madeira och våra företagsaktiviteter.
Maila mig gärna - eller ännu hellre slå mig en signa på: 070-683 78 44

Hans Forsslund
Programansvarig

HITTA DITT PRIS - vad kostar ert konferensprogram?:
Gå till Offertförfrågan
Vi återkommer inom 4 arbetsdagar

LKOMMEN ATT BOKA EN AKTIV KONFERENS

Tryggt • Proffsigt • Enkelt • Prisvärt

MER OM MADEIRA…

KLIMAT

- Kort och gott Europas absolut bästa klimat alla kategorier!
Madeira har ett utpräglat subtropiskt klimat med genomsnittliga temperaturer mellan 18-25C. Under vintern har Madeira ett klimat som motsvarar svensk sommar, varmt på dagen och svalare på kvällen. Regnskurar förekommer då och då och håller växter och blommor gröna året runt. Detta gör att Madeira är en riktigt bra året-runt-destination
h2. HOTELL

På Madeira bor vi kungligt i stora, moderna och ljusa hotellägenheter med sovrum, stort allrum med soffgrupp, stor arbetsplats och en fantastisk sjöutsikt. Pooler finns både inne och utomhus.

MATENMADEIRA

Mmm – en upplevelse bara den! Och vi vet precis vad och var man skall äta!

KONFERENS

Vårt hotell har flera bra konferensrum och grupprum.

PROGRAM/AKTIVITET

På egen hand och med Berg & Dahls miniguide/agenda under er Madeiravistelse hittar ni själva till mycket av vad Funchal har att erbjuda. Miniguiden är en inplastad guide i fickformat där ni förutom ert program hittar bästa barer, restauranger, diskotek, shopping samt viktiga telefonnummer och adresser till kontaktpersoner, Berg & Dahls guider, era egna kontaktpersoner, hotell, etc.

Programförslag som pdf hittar du här

- Levadavandringar

Vi vandrar utefter små vattenkanaler. Madeiras levadasystem har inte sin motsvarighet någon annanstans i världen. Över 200 mil små vattenkanaler som slingrar sig från bergen ner till Atlanten. Landskapet förändras hela tiden. Vi väljer vandring efter grupp och avsatt tid.

SVÅRIGHETSGRAD: Lätt. Dvs. alla med normal rörlighet kan delta. Något parti kan dock upplevas som obehagligt om man har lätt för svindel.

- Bergsvandringar

En av våra allra bästa börjar i regnskogsterräng och stiger till 1.350 meter där det planar ut. Vi tycker att det är mest spännande att vandra nerifrån och upp, men det tar naturligtvis på krafterna om man är otränad. Det går alldeles utmärkt att vända på turen och starta på 1.350 meter och gå nedför hela vägen i stället. En mycket vacker och spektakulär vandring med en hel del grönt efter vägen.

SVÅRIGHETSGRAD: Medel om man väljer att gå utför. Dvs. alla med någorlunda fysik klarar det. Går man uppför (vilket vi tycker är den naturliga vägen) får man väl säga att det blir medel +. Dvs. Att man bör ha normalkondition. Här rör vi oss på rätt höga höjder och några partier är ordentligt svindlande.

- Topptur/tufftur

Ett svindlande äventyr mellan öns två högsta toppar. Rekommenderas bara om ni är av den äventyrliga sorten och har god fysik. Känner du att det här skulle passa er och att det är rätt årstid, då väljer ni självklart denna tur. Absolut en av de häftigaste vandringar man kan göra hitom Anderna.

SVÅRIGHETSGRAD: Medel + till expert Dvs. alla med normal fysik och kondition klarar av vandringen även om man får räkna med viss träningsvärk dagen därpå. Man bör vara någorlunda säker på foten och inte ha anlag för svindel då stora delar av vandringen går över mycket svindlande partier. *Obs.” Den här vandringen gör vi bara från april till oktober och om vädret tillåter,
Vandringarna är naturligtvis säkra om man håller sig efter dem och rättar sig efter våra guider.

- Uppdrag Camara de Lobos

Ert upptäckarglada team får här upptäcka några av sevärdheterna i Camara de Lobos. Ett teambildande sätt att komma kulturen inpå livet se och uppleva en del av vad Madeiras äldsta fiskeby har att erbjuda. Här har vi möjlighet att lägga in uppgifter som har med er konferens- eller ert utbildningsbete att göra.

- maderiansk kockduell

För incentivegrupper och för er som vill göra något alldeles extra har vi satt ihop en mycket exklusiv matlagningsövning. Vi på Berg & Dahl är kända för vår kreativitet när det gäller att skapa meningsfulla, lärorika och inte minst trevliga samarbetsövningar. En av de allra bästa är nog maderiansk kockduell. Finns det något trevligare än att laga mat tillsammans? Och här på Madeira når matlagningen inte bara kulinariska höjder utan även en bra bit ovan havet.

Kostnadsfria informations-DVD
Vi har kostnadsfria DVD skivor med information gällande alla tre typerna av vandringar. Du kan naturligtvis beställa information även om övriga aktiviteter.

TIPS - MADEIRA

KONFERENS OCH AKTIVITETERMADEIRA – den gröna ön med ”svensk sommar” året runt!

Varva gärna konferensen med några av Berg & Dahls riktigt härliga ”get together aktiviteter”. Små härliga äventyr som kanske blir minnen för livet.

En konferens på Madeira har företag och deltagare glädje av länge, länge!

Efter nästan 20 års verksamhet på ön som vi själva älskar, vet vi hur vi skall lägga upp program och aktiviteter för att göra Er konferensresa till en av era bästa.

Läs mer…