GOTLAND – LJUGARN "Österlandets" pärla erbjuder konferens med företagsaktiviteter i exotisk miljö

Pris/offertförfrågan

Dela den här sidan

Välkommen till Landet Annorlunda – en skön blandning av Grekland, fjällen, sekelskiftesbadort och fiskeläge. På Gotlands östra kust ligger denna pärla – Ljugarn. Här erbjuder vi konferenser, get-together-äventyr och teambuilding med boende på pensionat Lövängen.

Här finns bl.a. ett av Gotlands bästa raukfält, kilometerlånga sandstränder, fornminnen och fiskehamn på gångavstånd – och ännu mer på cykelavstånd. Mer exotiskt än så här blir det inte i Sverige! En resa inte bara genom fantastiska omgivningar och miljöer utan även i tid och rum. Både Ljugarn och Pensionat Lövängen är något för er som verkligen vill ha en riktig get together-konferens.

Du hittar mycket information om både anläggningar och kringaktiviteter i bildspelet ovan. ”Snabb-bläddra” genom att klicka på stora bilden. Enstaka bilder väljer du från ”tumnaglarna”. Programförslag hittar du i länklistan th.

Transport

Snabbfärja + buss alt. flyg + buss. Snabbfärja (35 knop = ca 3 tim) från Nynäshamn eller Oskarshamn. Möjlighet till konferens ombord. Busstransfer från Visby till Ljugarn, ca 40 min. Även flyg till Visby finns från flera städer i landet.

Klimat

Gotlands läge långt ute i Östersjön gör att sommaren dröjer sig kvar här flera veckor längre än på fastlandet. Havet är ofta badbart hela september ut.

Boende

Totalt 130 bäddar. Pensionat Lövängen erbjuder Gotlands ”största” boende utanför Visby. Bo på pensionatet eller i annexet – eller i Lövängens mysiga stugor som ligger i direkt anslutning till pensionatet. (Stugorna har dusch och wc).

Lövängen är ett anrikt badortspensionat. Pensionatet öppnades redan 1925 och är ett av Gotlands äldsta pensionat. Det är pietetsfullt restaurerat, så att det mesta av miljön och atmosfären finns kvar från tiden då det begav sig. Förutom Lövängens bar och restaurang, finns en året-runt-öppen restaurang med separat bar i byn.

Konferens

Största salen rymmer 200 personer i biosittning. Flera större och mindre grupprum finns även att tillgå. Konferensutrustning enl. ök. Vi kan erbjuda block, pennor, blädderblock, whiteboard, OH och duk. Projektor kan tas med.

Program/aktiviteter

Berg & Dahl erbjuder här som på andra destinationer en annorlunda inramning till er konferens. Här i den underbara exotiska miljön i och runt Ljugarn var det inte svårt att lägga upp härliga och roliga kringaktiviteter med anknytning till historia, natur och kultur.

- Berg & Dahls cykelorientering

Cykla på Gotland är nästan ett måste. Höjdpunkten är den jättetrevliga, spännande, roliga och lärorika cykelorienteringen med karta, kompass och aktivitetskontroller – naturligtvis med naturen och kulturen i centrum.
Alla upplevelser och synintryck man får på denna tur kan inte beskrivas, de måste upplevas. Vi anpassar givetvis längden på cykelorienteringen utifrån gruppen och den tid ni har till förfogande.

Vi ser till att alla i gruppen kan delta på ett eller annat sätt, oavsett kondition eller handikapp.

- Grand Prix med ”Miljökarts”

En annorlunda, spännande och inte minst rolig ”biltävling” som körs som lagstafett på bana mellan sjöbodar och bryggor i fiskehamnen. Vi kan starta upp till 4 lag samtidigt.

- Gotländsk ”Sommarnatt”

Som börjar med en genuin trerätters Gotlandsmiddag som sedan följs av Gotlandsdricku provning och kvällshålligång.

- Gotlandsdricku

Vi får besök av en av ortens privata ”hembryggare” av denna gotländska brygd. Han har med sig nästan hela ”bryggeriet” och visar oss hela processen – inklusive avsmakning.

- Bad/strandaktiviteter

Lövängen ligger inte långt från Ljugarns stora fina beach. Här finns möjligheter att bryta av med lite beachvolleyboll /frisbee/strandtennis eller kanske ett uppfriskande dopp.

- Grottäventyr i Lummelunda

Grottäventyr i två svårighetsgrader.
1. TUFFTUR: Paddlar, vadar, kryper in mot jordens medelpunkt.
2. LILLA ÄVENTYRSTUREN: Går en guidad tur genom en del av grottsystemet.
Vandrar sedan en vacker naturstig till en vacker plats för picknick med utsikt över havet.

- Sista natten med gänget

Vi åker in till Visby där vi bor sista natten och får en lagom lång och spännande Visbyguidning. Egen eftermiddag och kväll med gänget. Shopping, middag och natur.

PRISER
Gå till Offertförfrågan

Tryggt • Proffsigt • Enkelt • Prisvärt

Kockdueller-matlagning

KOCKDUELL, MATLAGNINGSPROGRAM”.

-Få saker är så trevligt som att laga mat tillsammans.
Här jobbar även rätt stora grupper i matlag och skapar hela menyer inklusive brödbak utifrån fantasifullt ihopplockade ”skafferi- och kyllådor”.
Koppla av från konferensarbetet med bland det trevligaste man kan göra tillsammans.

Läs mer på